boulevard leegprijzenreserveren
ookleeghomevakantiehuisjeschoneveldomgeving
 
niets dorp duinen haven niets
 

Attracties

   
 

De Afslag

Kieweg 2
Breskens
Tel: 0117-380 230
www.deafslag.nl

De Afslag is gelegen aan de voet van de duinen in de schoot van DroomPark Schoneveld, geheel vrijstaand en met ruime eigen parking.(ca. 100 auto's) Alles in gezellige sfeervolle boerderijstijl.
Alles is toegankelijk voor rolstoelers en mindervaliden en er is een speciale toiletruimte en babyverschoonruimte aanwezig.

* Restaurant
* Binnenspeeltuin
* Buitenspeeltuinen
* Midgetgolf
* Groot terras
* LGB treinentuin
* geregeld is er een schminckster c.q. ballonnenmaakster aanwezig

 
 

Pottenbakkerij

Grote Kade 30
Breskens
Tel (voor openingstijden): 0117-381 402

De pottenbakkerij van Laura is zeker een bezoekje waard. U kunt er zien hoe de potten, bekers, schalen en natuurlijk de zo bekende stenen vuurtorens van Breskens met de hand worden gemaakt, gedecoreerd en/ of geglazuurd en worden afgebakken. U kunt er op maat een bestelling doen.

 
 

Visserijmuseum

Kaai 1
Breskens
Tel: 0117-383 656, www.visserijmuseumbreskens.nl

Het visserijmuseum van Breskens vindt u boven de vismijn bij de vissershaven. Zoals de naam al zegt, vindt u er allerlei informatie over en rond de visserij. Zo zijn er videofilms over de visserij te zien, een mooie verzameling schilderijen met haven- en zeegezichten, een unieke collectie fossielen, gebruiksvoorwerpen uit de visserij, scheepsmodellen van vissersboten en een maquette van de Breskense haven.

 
 

Het museumstraatje

Groede
www.het-vlaemsche-erfgoed.nl

Het museumstraatje van "de Groe" is leuk, interessant en lekker. Het dorpje Groede is ten westen gelegen van Breskens, en in het museumstraatje vindt u van alles wat. Er is een merklappencollectie te bezichtigen, historische winkeltjes, werkplaatsen, historische bakkerij, een grutterswinkel en een kapsalon.
Ook kunt u er streekgerechten nuttigen in de bijzondere sfeer van huiskamercafé "de Natte Pij" of overnachten in een historische herberg.

 
 

Pierewiet

Sint Bavodijk 2d
Nieuwvliet
Tel: 0117-371 233
www.pierewiet.nl

Speelboerderij "de Pierewiet" is een boerderij omgebouwd voor kinderen. In een boerenschuur staan allerlei technische apparaten, waarmee de kinderen leuke dingen kunnen maken van plexiglas, hout metaal of piepschuim. Aan de verftafel kunnen de kinderen hun eigen bloempotje of tegeltje schilderen, wat ze later mee naar huis kunnen nemen.
In de boomgaard achter de schuur is een speeltuin. De kinderen kunnen er skelteren, klimmen, glijden en spelen op een echt schip.
Ook kan men er iets lekkers eten op het overdekte terras, de schuurzolder of de picknickplaatsen in de speeltuin.

 
 

Boerenhoeve

Sint Jansdijk 1
Nieuwvliet
Tel: 0117-371 427
www.boerenhoeve.com

Gelegen in de polders bij het West-ZeeuwsVlaamse dorpje Nieuwvliet, biedt Boerenhoeve Nieuwvliet u, in zijn landelijke omkadering en vlak bij zee, een scala aan originele en/of avontuurlijke mogelijkheden.
In- en Outdoorcentrum Nieuwvliet heeft het hele jaar door zowel buiten- als binnenactiviteiten variërend van sportief tot pure gezelligheid, alles onder professionele begeleiding.
Op het "Vliegterrein Nieuwvliet" ( niet-gemotoriseerde zeilvliegsporten ) ziet u Delta- en Parapentepiloten aan het werk.

 
 

Escargotkwekerij "In Den Wijngaard"

Smedekensbrugge 30-A
Aardenburg
Tel: 0117-491 236

De bezoeker wordt welkom geheten en aan de hand van een diavoorstelling krijgt men uitleg over de slakken in het algemeen en details over de kweek in het bijzonder. Hierna krijgt men een rondleiding in het kweekcentrum om de theorie in praktijk te zien. Na de rondleiding in de binnen- en buitenkwekerij is er gelegenheid om te proeven hoe een escargot smaakt als delicatesse.

 
 

Struisvogelboerderij "De Monnikenwerve"

Hogeweg 1
4524 KG Aardeburg www.destruisvogel.nl

Struisvogelboerderij Monnikenwerve bestaat nu ruim negen jaar. In die korte periode is er op de boerderij veel veranderd. Aanvankelijk, in 1997, waren er alleen struisvogels, en van een  bezoekerscentrum was toen nog geen sprake. Er moest ook nog veel geleerd worden. In Nederland en België was er nog lang niet alle kennis over deze intrigerende dieren.

 
 

Reptielen- Zoo Iguana

Bellamypark 31-35
4381 CH Vlissingen
www.iguana.nl

In "reptielen- zoo Iguana" in vlissingen leven zo'n 600 reptielen, amfibieën en insecten van over de hele wereld. Men vindt er een grote diversiteit van dieren. Van de zeer giftige Sahara- schorpioen van 3 cm. tot de Tijgerphyton langer dan 5 m. Ook leven er in Iguana kikkers, padden, salamanders, hagedissen, slangen, land- en waterschildpadden, krokodilachtigen, wandelende takken en wandelende bladeren, vogelspinnen, schorpioenen en nog veel meer.
Ook hebben ze een babykamer, waar de eieren uitgebroed worden en waar het publiek de jonge dieren bewonderen kan. Een bezoek aan Iguana is een ware belevenis.

 
 

Waterwereld

Arsenaalplein 1
Vlissingen
Tel: 0118-415 400

In het Arsenaal vindt u de grootste maritieme attractie van Nederland. Hier wordt je verbeelding werkelijkheid en de werkelijkheid een adembenemend avontuur. Ontdek hier de wonderen van de zee en maak een spannende reis door de tijd. Er zijn roggen om te aaien, je kunt er griezelen in het piratenhol, oog in oog staan met echte haaien of van de 65 meter hoge toren genieten van het uitzicht over de Westerschelde en Walcheren.

 
 

Natuurreservaat

Knokke- Heist
België

Natuurreservaat "het zwin" was in de middeleeuwen de poort van Europa. Nu is het een uniek natuurreservaat, het belangrijkste slikken- en schorrengebied van België. Voor heel wat vogelsoorten is het Zwin een broedplaats bij uitstek. Aan trek- en wintervogels biedt het Zwin een welkome kans om uit te rusten en te overwinteren. Door de invloed van het zoute water is ook de flora hier heel bijzonder. In het vogelpark kun je een groot aantal inheemse vogels van dichtbij leren kennen. Ook broeden hier elk jaar verschillende koppels ooievaars.

 
 

Vlindertuin

Bronlaan 14
Knokke-Heist
België
Tel: 0032-50 610 472
www.vlindertuin-knokke.be

Op korte afstand van het Zwin vindt u de vlindertuin. Honderden kleurige exotische vlinders fladderen hier van bloem tot bloem tussen tropische planten. Je waant je midden in het oerwoud, en misschien komt er zelf een vlinder op je schouders rusten. Met een beetje geluk zie je hier een vlinder uit zijn pop kruipen en voor het eerst zijn vleugels uitslaan.

 
 

Boudewijnpark

A. de Baeckestraat 12
Brugge
België
Tel: 0032-50 383 838
www.boudewijnpark.be

Geniet van een wereld vol verbazing en verwondering. Ontdek de meer dan 25 attracties en shows voor jong en minder jong. Hier vindt u het grootste en modernste dolfinarium van Europa. Door de unieke doorkijkwand van het zeehondenbassin ontdekt u ook de zeehonden onder water.

 
 

Maritiem Themapark

Vismijnstraat 7
Zeebrugge
België
Tel: 0032-50 551 415
www.seafront.be

Bij "seafront"in Zeebrugge kunt u kennismaken met de zee in al haar facetten. Er is van alles te zien en te leren over de kust en de visserij. Ook kunt u een kijkje nemen in de 90 meter lange Russische onderzeeër Foxtrot of aan boord van het lichtschip de Westhinder.

 
 

Bellewaerde Park Iper

Rue J. Deschamps, 9
1300 Wavre
België
Tel: 0032-10 421 500
www.walibi.be

Pretpark vlakbij de Belgische kust, waar ook wilde dieren zijn te bewonderen.

 
 

Plopsaland

De pannelaan 68
De Panne
België
www.plopsa.be

Het land van Samson & Gert, Kabouter Plop, Big & Betsy en Wizzy & Woppy. Erg leuk voor de wat kleinere kinderen en hun ouders.

 
 

Waterland Neeltje Jans

Faelweg 5
Vrouwenpolder
Tel: 0111-655 655
www.neeltjejans.nl

Een hele dag genieten van zeedieren, spetterende attracties beleven, en alles van de Deltawerken zien!
Een dag vol belevenissen... Met het dynamische ritme van het getij... Gelegen op een toplocatie midden in zee... Omgeven door de prachtige Zeeuwse natuur... Stormachtige attracties… Verbazingwekkende exposities… WaterLand Neeltje Jans…

 
 

Miniatuur Walcheren

Koepoortlaan 1
4331 RX Middelburg
Tel: 0118-612 525
www.miniatuurwalcheren.nl

Klein Zeeland Groot Zeeland

Wie al het moois van Walcheren in één dag wil zien, moet een bezoek brengen aan Miniatuur Walcheren, dat in het monumentale stadscentrum van Middelburg ligt. Meer dan 600 modelbouwers werken al vanaf 1954 aan Walcheren in miniatuur. Hier beieren de klokken van Arnemuiden, torent het indrukwekkende Middelburgse Stadhuis en ziet u de Vlissingse haven. Heel Walcheren is nagebouwd in schaal van 1 op 20. Alle miniaturen zijn te vinden in een schitterend aangelegde tuin met meer dan 1.400 bonsaiboompjes, 30.000 bloembollen en een grote verscheidenheid aan plantensoorten.

Speelland

Met zijn originele speelvoorzieningen is Miniatuur Walcheren ook een uitstekende bestemming voor kinderen. Zo zijn er op het park twee speeltuinen, een indoorspeeltuin en een outdoor speelslot. Verder is er een spelletjesroute, een hobbelhoek, een avonturen-minigolfbaan, een boemeltreintje, die door de sprookjestunnel rijdt, en zijn er ook nog een springkussen en radiografische bestuurbare bootjes en autootjes. Een leuk detail op het park is, dat kinderen d.m.v. drukknoppen allerlei Zeeuwse taferelen tussen de miniaturen in werking kunnen zetten.

 
 

Toversluis

Nieuwstraat 83-A
Sluis
Tel: 0117 - 461 111
www.toversluis.nl

Weet je wanneer ouders het écht naar hun zin hebben? Als de kinderen een heerlijke dag beleven. Dan kunnen ook zij lekker ontspannen. In ToverSluis dus. Want terwijl de kids tomeloos spelen in de SpeelTuin, genieten paps en mams van ovenvers appelgebak en versgezette cappuccino, voorzien van Zeeuwsvlaamse slagroom, om maar eens wat te noemen. Kijk, dan heb je het als gezin naar je zin. En het is slechts één voorbeeld. Het Family Funtasy Parc ToverSluis is een park waar van alles te beleven is voor het hele gezin.

terug naar boven